Ik ben Janneke van Wijngaarden, 

oprichtster van SlowRun Amersfoort. Ik woon sinds 2012 in Amersfoort. Ik ben geboren in Anna Paulowna en ik ben voor werk naar het midden van het land verhuisd. Ik ben 40 jaar, woon alleen en werk 4 dagen per week als HR adviseur bij MBO Amersfoort.

Ik ben graag buiten en in beweging. Ik heb een passie voor verschillende sporten (kijken). En inmiddels ook voor het doen. Ik sport omdat ik het lekker en leuk vind. Ik wil graag meer vrouwen laten ervaren dat naar buiten gaan en bewegen altijd een goed idee is en je veel ontspanning, plezier en balans kan opleveren.
In mijn hele 'sportleven' heb ik nog nooit spijt gehad van gaan. Wel van het niet gaan.

 

Zelf spring ik graag op de fiets om nieuwe routes te ontdekken, met een vriendin bij te praten of even lekker het hoofd leeg te laten waaien. Met zwemmen blijft mijn lichaam lekker soepel en werk ik automatisch aan mijn ademhaling. Lopen vind ik altijd een mooie prestatie van mijn lijf en geeft een gevoel van vrijheid en vertrouwen. 

 

Ik ben hardlooptrainer bij Atletiekvereniging Triathlon, geef Powerwalk via Hardlopen Amersfoort en verzorg wekelijks een spinningles bij de fitacademie Bokkeduinen. In januari van 2024 heb ik de opleiding SlowRun coach gevolgd. Het concept van SlowRun spreekt mij aan: vanuit ontspanning buiten lopen, waarbij het niet gaat om afstand en tijd maar om plezier en lekker in je vel zitten.